01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: kaszka kukurydziana, woda, bulion warzywny, natka pietruszki, czosnek, bazylia, sól, pieprz, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: dania obiadowe, przystawki, przekąski
Data wpisu: 06.10.2014 Nr katalogowy: KS100145 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Zagotować wodę wraz z bulionem. Cały czas mieszając wsypywać powoli kaszkę, cały czas mieszać. Podczas gotowania trzeba uważać aby nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu aż kaszka zgęstnieje. Na koniec dodać natkę pietruszki, bazylię, szczyptę czosnku oraz sól, pieprz - do smaku. Kaszkę przełożyć do posmarowanej olejem formy od tarty. Odstawić do czasu wystygnięcia. Po wystudzeniu kroić na trójkąty i podsmażać chwilę na patelni na odrobinie tłuszczu, do czasu zrumienienia. Do tak przygotowanej polenty idealnie pasuje sałatka z jarmużem albo sałatka grecka.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Ładnie się prezentuje i dobrze smakuje:-) Polecam!