ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

O Nas

Kilka słów o mnie - od czego zacząć? może od tego co lubię:)
Lubię odkrywać nowe smaki, lubię dogadzać kulinarnie swoim domownikom:) Spoglądanie na bliskie mi osoby zajadające się ze smakiem sprawia mi niebywałą przyjemność.

A Czego nie lubię? Hmm... Nie lubię, gdy w przepisach pojawia się określenie "na oko":) Dlatego sama staram się w miarę precyzyjnie określać proporcje składników. Chciałabym aby osoby korzystające z moich receptur miały jak najmniej wątpliwości.

Parę lat temu niebywałą satysfakcję sprawiała mi walka z własnymi uprzedzeniami do pewnych potraw - chyba najlepszym przykładem była "blokada" przez zrobieniem naleśników... Gdzieś żyło we mnie przekonanie, że naleśniki mi nie wyjdą, że nie będę w stanie poprawnie ocenić konsystencji ciasta itp. itd. Podobnie było z kotletami schabowymi, o które upominał się mój mąż, a których ja unikałam jak ognia... bo niby skąd będę wiedziała, kiedy kotlet przestanie być surowy w środku? :)

A obecnie? Obecnie gotowanie to moje ulubione hobby. Czasami jest to również dobry i sprawdzony sposób na odreagowanie stresów po całym dniu pracy, pozwalający wyłączyć przemyślenia o sprawach zawodowych (o których po przekroczeniu progu domu staram się nie myśleć). Szczególnie dobrze w roli "odprężacza" sprawdzają się przetwory - mają w sobie coś magicznego i mocno pochłaniającego uwagę.

Ponieważ przepisów z każdym tygodniem przybywa to aby łatwiej i szybciej coś znaleźć warto korzystać z wyszukiwarki (ulokowanej w lewej częsci serwisu). Jest tam m.in. ciekawa opcja pozwalająca odnaleźć przepisy na podstwie składników (jest to szczególnie przydatne gdy np. dysponujemy kilkoma składnikami i nie wiemy co z nimi zrobić, jak je połączyć aby wyszedł z nich jakiś smaczny obiad).

Inspiracji kulinarnych szukam wszędzie tam gdzie jest to możliwe: na blogach, w książkach kucharskich, w rodzinnych przekazach, itd.  Wszystkie przepisy, które tu zamieszam zawsze "przechodzą przez moje ręce". Potrawy, które przygotowuję są zazwyczaj od razu konsumowane - a więc siłą rzeczy "sesja zdjęciowa" trwa najwyżej kilka minut - w końcu nikt nie lubi jeść zimnego obiadu :) Po prostu dla mnie w gotowaniu najważniejsze jest... gotowanie :)

Zapraszam do korzystania z serwisu, w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zawsze można napisać maila lub zostawić komentarz pod konkretnym przepisem.

P.S. Jeśli coś Wam posmakuje to również możecie o tym napisać:) Będzie mi miło:)