ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Pałki z kurczaka w piwie

Czas przygotowania: od 30 min. d0 60 min.

Składniki: pałki z kurczaka, cebula, piwo, miód, musztarda, kminek mielony, sól, pieprz, olej.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: dania obiadowe, dania mięsne

 

Data wpisu: 22.01.2015

Nr katalogowy: KS100159

 

pałki z kurczaka w piwie


Składniki i proporcje:

  • 8-10 pałek z kurczaka
  • kubek jasnego piwa
  • 1 większa cebula
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy (użyłam musztardy sarepskiej Roleskiego - moja ulubiona)
  • pół łyżeczki zmielonego kminku
  • sól
  • pieprz czarny
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • duża, głęboka patelnia
  • deska do krojenia
  • miseczka
  • 100159-palki_z_kurczaka_w_piwie-fot1a

Przygotowanie:

Pałki z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rumiano na oleju - około 10 minut. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do posmażonych kurczaków, zmniejszyć ogień, przykryć, poczekać aż się udusi, od czasu do czasu przemieszać. W miseczce wymieszać piwo z miodem, musztardą, kminkiem, solą i pieprzem. Sosik piwny przelać na patelnię, dusić pod przykryciem na nie za dużym ogniu przez około 30 minut.

Dodatkowe informacje:

Jak ja lubię takie proste w przygotowaniu dania... wystarczy ugotować ryż, przygotować surówkę i znakomity obiad gotowy. Pałki z kurczaka polecają się wszystkim, którzy nie mają głowy do skomplikowanych potraw :-)


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji