01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. d0 60 min.
Składniki: pałki z kurczaka, cebula, piwo, miód, musztarda, kminek mielony, sól, pieprz, olej.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania obiadowe, dania mięsne
Data wpisu: 22.01.2015 Nr katalogowy: KS100159 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Pałki z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rumiano na oleju - około 10 minut. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do posmażonych kurczaków, zmniejszyć ogień, przykryć, poczekać aż się udusi, od czasu do czasu przemieszać. W miseczce wymieszać piwo z miodem, musztardą, kminkiem, solą i pieprzem. Sosik piwny przelać na patelnię, dusić pod przykryciem na nie za dużym ogniu przez około 30 minut.
Dodatkowe informacje:
Jak ja lubię takie proste w przygotowaniu dania... wystarczy ugotować ryż, przygotować surówkę i znakomity obiad gotowy. Pałki z kurczaka polecają się wszystkim, którzy nie mają głowy do skomplikowanych potraw :-)
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com