01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: masło lub margaryna, cukier trzcinowy, syrop klonowy lub miód, płatki owsiane, kakao gorzkie, żurawina suszona.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 17.11.2014 Nr katalogowy: KS100152 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Na małym ogniu podgrzać powoli masło, kakao, cukier oraz miód lub syrop klonowy, dokładnie wymieszać aż do uzyskania gładkiej masy, następnie dodać płatki owsiane. Starannie wymieszać, dodać suszoną żurawinę i ponowni wymieszać. Powstałą masę przełożyć do blaszki wysmarowanej masłem lub margaryną lub wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie "uklepać" ręką, warstwa płatków powinna mieć minimum 5 mm. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu i piec około 15-20 minut. Kroić po wystudzeniu.
Dodatkowe informacje:
Jeśli nie masz zbyt wiele czasu a właśnie dopadła Cię ochota na coś słodkiego, koniecznie przygotuj tą czekoladową, pyszną przekąskę. Praca przeznaczona na jej przygotowanie jest niewspółmiernie proporcjonalna do uzyskanych efektów :) Smacznego!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com