ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Czekoladowy crunch

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: masło lub margaryna, cukier trzcinowy, syrop klonowy lub miód, płatki owsiane, kakao gorzkie, żurawina suszona.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska

Kategoria: ciasta i desery

 

Data wpisu: 17.11.2014

Nr katalogowy: KS100152

 

czekoladowy crunch


Składniki i proporcje:

  • 125 g masła lub margaryny (zdecydowanie polecam masło)
  • 0,5 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
  • 220 g drobnych płatków owsianych
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 garści suszonej żurawiny

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • garnek
  • blaszka do pieczenia (piekłam w blaszce o wymiarach 22 cm x33 cm ale nie wypełniałam jej w pełni masą)
  • papier do pieczenia
  • 100152-czekoladowy_crunch-fot1a

Przygotowanie:

Na małym ogniu podgrzać powoli masło, kakao, cukier oraz miód lub syrop klonowy, dokładnie wymieszać aż do uzyskania gładkiej masy, następnie dodać płatki owsiane. Starannie wymieszać, dodać suszoną żurawinę i ponowni wymieszać. Powstałą masę przełożyć do blaszki wysmarowanej masłem lub margaryną lub wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie "uklepać" ręką, warstwa płatków powinna mieć minimum 5 mm. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu i piec około 15-20 minut. Kroić po wystudzeniu.

Dodatkowe informacje:

Jeśli nie masz zbyt wiele czasu a właśnie dopadła Cię ochota na coś słodkiego, koniecznie przygotuj tą czekoladową, pyszną przekąskę. Praca przeznaczona na jej przygotowanie jest niewspółmiernie proporcjonalna do uzyskanych efektów :) Smacznego!


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji