ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Sałatka wiosenna

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: sałata, ogórek zielony, szczypiorek, śmietana, cytryna, cukier, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki

 

Data wpisu: 25.05.2014

Nr katalogowy: KS100115

 

sałatka wiosenna


Składniki i proporcje:

  • 1 główka sałaty
  • 1,5 ogórka zielonego
  • pół pęczka szczypiorku
  • 200 g śmietany 12% lub 18%
  • sok z połówki cytryny
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • salaterka
  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • miseczka
  • 100115-salatka_wiosenna-fot1a

Przygotowanie:

Liście sałaty oberwać, umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić. W salaterce wymieszać delikatnie sałatę z ogórkiem i szczypiorkiem. W miseczce połączyć śmietanę z sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem - powinniśmy uzyskać słodkawy sos śmietanowy. Tak przygotowanym sosem polać warzywa i ostrożnie wymieszać.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy