01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: seler, cebula, jajka, bułka tarta, masło, majeranek, czosnek, ewentualnie czosnek granulowany, sól, pieprz, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: dodatki do pieczywa, przystawki, przekąski, śniadanie
Data wpisu: 21.03.2014 Nr katalogowy: KS100097 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić w małe kawałeczki a następnie przełożyć do garnka. Selera dokładnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do garnka. Warzywa zalać szklanką gorącej wody, dodać masło, dusić do czasu gdy warzywa staną się miękkie. Po wystudzeniu warzyw dodać jajka oraz bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Jeśli uzyskana masa wydaje się nam za rzadka, należy dodać więcej bułki tartej. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sporą ilością majeranku i ewentualnie czosnkiem granulowanym. Powstałą masę przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pasztet piec przez około 50-60 minut do czasu zarumienienia się skórki, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Dodatkowe informacje:
Taki pasztet jest bardzo dobrą alternatywą dla standardowych dodatków do kanapek. Świetnie sprawdzi się na co dzień jak i na specjalne okazje - jest naprawdę bardzo smaczny.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com