ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: ziemniaki, marchewki, pietruszki, seler, kukurydza konserwowa, groszek konserwowy, ogórki konserwowe, jajka, majonez, musztarda, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie

 

Data wpisu: 26.12.2013

Nr katalogowy: KS100057

 

tradycyjna sałatka jarzynowa


Składniki i proporcje:

  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 4 ugotowane marchewki
  • 2 ugotowane pietruszki
  • 0,5 średniej wielkości selera
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • około 7 średniej wielkości ogórków konserwowych
  • 3-4 jajka ugotowane na twardo
  • kilka łyżek majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz - do smaku

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • sitko
  • dwie mniejsze lub jedna duża salaterka
  • 100057-tradycyjna_salatka_jarzynowa-fot1a

Przygotowanie:

Ogórki konserwowe, ugotowane warzywa oraz jajka pokroić w kostkę, dodać odsączony na sitku groszek oraz kukurydzę. Całość wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu oraz musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji