01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: gnocchi, młody szpinak, podsuszane pomidory, czosnek, białe wytrawne wino, cebula, śmietana, kremówka, olej, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, pomidorki koktajlowe.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: dania obiadowe
Data wpisu: 19.12.2014 Nr katalogowy: KS100156 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę a następnie zeszklić na głębokiej patelni, do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w paski podsuszane pomidory, przesmażyć około 2-3 minuty. Szpinak umyć i dobrze odsączyć na sitku. Wlać wino na patelnię, gdy odparuje niemal cały płyn, dodać umyty szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku. Chwilę razem przesmażyć i wlać śmietanę kremówkę. Kiedy sos zacznie gęstnieć (po kilku minutach) doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gnocchi podsmażyć na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Danie układać warstwowo - najpierw sos szpinakowy, następnie gnocchi, zwieńczeniem będą pomidorki koktajlowe. Smacznego!
Dodatkowe informacje:
Przepis znalazłam w gazetce "Włoskie Smaki" wydanej przez Biedronkę. Polecam to pyszne, pożywne danie, którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com