ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Sałatka z groszkiem i fasolą

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: ziemniaki, fasola czerwona z puszki, groszek zielony z puszki, ser żółty, szczypiorek, majonez, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie

 

Data wpisu: 10.12.2013

Nr katalogowy: KS100048

 

sałatka z groszkiem i fasolą


Składniki i proporcje:

  • kilka ugotowanych ziemniaków (najlepsze są ziemniaki ugotowane dzień przed zrobieniem sałatki)
  • 1 puszka groszku zielonego z puszki (groszek konserwowy)
  • 1 puszka fasoli czerwonej z puszki (fasola konserwowa)
  • około 10 dag sera żółtego
  • szczypiorek
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • tarka
  • sitko
  • salaterka
  • 100048-salatka_z_groszkiem_i_fasola-fot1a

Przygotowanie:

Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, dodać odsączony na sitku groszek zielony oraz fasolę czerwoną. Następnie dodać starty na tarce o dużych oczkach ser żółty. Szczypiorek drobno pokroić i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu, doprawić solą i pieprzem.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy