01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: dynia, cebula, ciecierzyca, bulion, masło, garam masala, imbir, papryka ostra, sól, jogurt naturalny, groszek ptysiowy.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, dla mam karmiących
Kategoria: dania obiadowe, zupy i kremy
Data wpisu: 02.11.2014 Nr katalogowy: KS100149 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Dynię obrać, pokroić w większą kostkę, przełożyć do garnka i podsmażyć na maśle. W międzyczasie obrać cebulę, pokroić w większą kostkę i zeszklić na oleju. Do dyni dodać bulion, podgotować aż dynia zmięknie. Następnie dodać cebulę oraz odsączoną na sitku ciecierzycę. Gotować razem około 10 minut. Zupę zmiksować, dodać jogurt i doprawić do smaku garam masalą, imbirem, curry oraz papryką ostrą. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym. Mamom karmiącym polecam delikatniej doprawić :-)
Dodatkowe informacje:
Zupa krem z dyni cudownie rozgrzewa w chłodny dzień, jest wyjątkowo smaczna. Polubią ją nawet osoby niezbyt przychylne dyni. Zapraszam do wypróbowania.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com