01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: podłużne biszkopty, serek mascarpone, śmietana kremówka, herbata earl grey, biały rum, cukier puder, gorzkie kakao, truskawki.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: cista i desery
Data wpisu: 25.05.2014 Nr katalogowy: KS100114 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem. W drugiej misce rozmiksować nieco serek mascarpone. Bitą śmietanę połączyć stopniowo i bardzo ostrożnie z serkiem mascarpone - najlepiej przy użyciu szpatułki do ciasta. W salaterce układamy pierwszą warstwę biszkoptów - w tym celu biszkopty na chwilę zanurzamy w naparze z herbaty wymieszanym z rumem. Na biszkopty nakładamy połowę masy śmietanowej i posypujemy ją gorzkim kakao. Następnie układamy truskawki pokrojone w grubsze plastry. Na truskawkach układamy kolejną warstwę nasączonych biszkoptów, pozostałą masę śmietanową, ponownie posypujemy całość gorzkim kakao. Ostatnią warstwę stanowią połówki truskawek. Deser najlepiej smakuje po kilku godzinach pobytu w lodówce.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com