01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: mięso mielone z indyka, jajka, bułka tarta, szczypiorek, ser szopski lub feta, sól, pieprz, czosnek mielony, olej.
Dieta: bez ograniczeń, dla mam karmiących
Kategoria: dania obiadowe, dania mięsne
Data wpisu: 31.07.2014 Nr katalogowy: KS100132 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Do miski włożyć mięso mielone, jajka, szczypiorek, bułkę tartą, wymieszać łyżką. Powstałą masę doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym oraz czosnkiem mielonym i wyrobić ręką - powinniśmy otrzymać konsystencję z której możliwe jest lepienie kotletów. Na końcu dodać pokrojony w kostkę ser i ponownie delikatnie wymieszać ręką. Jeśli masa jest zbyt rzadka, należy dodać jeszcze trochę bułki tartej. Formować w dłoniach kotleciki i układać je na posmarowanej olejem blaszce. Kotleciki piec w temperaturze 190 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez około 15 minut do zarumienienia, następnie obrócić na drugą stronę i piec kolejne 5 minut . Z podanej ilości składników otrzymujemy 12 kotlecików.
Dodatkowe informacje:
Tak przygotowane kotleciki są wyśmienitą alternatywą dla tradycyjnych, smażonych kotletów mielonych. Polecam i życzę smacznego!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com