ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Sałatka ziemniaczana

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: ziemniaki, ogórki konserwowe, szczypiorek, koperek, majonez, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie

 

Data wpisu: 25.11.2013

Nr katalogowy: KS100027

 

sałatka ziemniaczana


  • 100027-salatka_ziemniaczana-fot1a

Składniki i proporcje:

  • kilka ugotowanych ziemniaków (najlepsze są ziemniaki ugotowane dzień przed zrobieniem sałatki)
  • kilka ogórków konserwowych
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek majonezu

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • salaterka
  • 100027-salatka_ziemniaczana-fot2a

Przygotowanie:

Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe oraz drobno pokrojony szczypiorek i koperek. Dodaję sporo ogórków konserwowych oraz szczypiorku. Koperek nie jest konieczny ale jego dodatek sprawia, że sałatka jest bardziej aromatyczna. Całość wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu, doprawić solą oraz pieprzem.

Dodatkowe informacje:

Sałatka ziemniaczana jest typowym daniem, które przygotowuje się "na oko". Nie jestem zwolenniczką takich receptur ale w przypadku sałatki ziemniaczanej trudno o precyzyjne proporcje ponieważ jest to typowa sałatka poobiadowa - a więc ilość poszczególnych składników zależy od tego ile nam zostało ziemniaków z obiadu :)

Sałatka ziemniaczana bardzo dobrze komponuje się z grillowanym mięsem oraz ugotowanymi frankfuterkami. Jest też wyśmienita jako samodzielne danie.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy