ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Schab z jabłkową nutą

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: mięso wieprzowe (schab), sok jabłkowy, mąka, sól, pieprz, cebula, bulion, olej.

Dietabez ograniczeń

Kategoria: dania obiadowe, dania mięsne

 

Data wpisu: 25.05.2014

Nr katalogowy: KS100113

 

kotlety schabowe z jabłkową nutą


Składniki i proporcje:

  • 6 plastrów schabu
  • mąka
  • 1 cebula
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 250 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • patelnia
  • głęboki talerz
  • 100113-schab_z_jablkowa_nuta-fot1a

Przygotowanie:

Plastry schabu oprószyć solą i pierzem a następnie obtoczyć w mące. Schab zrumienić na oleju na patelni i zdjąć z patelni. Na pozostałym na patelni tłuszczu poddusić pokrojoną w kostkę cebulę. Plastry schabu ponownie umieścić na patelni, podlać bulionem oraz sokiem jabłkowym, dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką wymieszaną z niewielką ilością wody i podgotować jeszcze około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kotlety podawać z ziemniakami lub kaszą jęczmienną oraz z aromatyczną marchewką.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji