01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: mięso wieprzowe (schab), sok jabłkowy, mąka, sól, pieprz, cebula, bulion, olej.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania obiadowe, dania mięsne
Data wpisu: 25.05.2014 Nr katalogowy: KS100113 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Plastry schabu oprószyć solą i pierzem a następnie obtoczyć w mące. Schab zrumienić na oleju na patelni i zdjąć z patelni. Na pozostałym na patelni tłuszczu poddusić pokrojoną w kostkę cebulę. Plastry schabu ponownie umieścić na patelni, podlać bulionem oraz sokiem jabłkowym, dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką wymieszaną z niewielką ilością wody i podgotować jeszcze około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kotlety podawać z ziemniakami lub kaszą jęczmienną oraz z aromatyczną marchewką.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Polecam się na przyszłość ;-) Mam nadzieję, że potrawa spełni oczekiwania, smacznego!