ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Aromatyczna marchewka

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: marchewka, masło lub olej, sól, pieprz, czosnek mielony.

Dietabez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących

Kategoria: dania obiadowe, przystawki, przekąski

 

Data wpisu: 25.05.2014

Nr katalogowy: KS100112

 

aromatyczna marchewka


Składniki i proporcje:

  • 50 dag marchewki
  • czosnek mielony
  • sól
  • pieprz
  • masło lub olej do smażenia (w wersji wegańskiej)

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • garnek
  • sitko
  • patelnia
  • 100112-aromatyczna_marchewka-fot1a

Przygotowanie:

Marchewki obrać i pokroić w długie paski. Krótko obgotować w osolonej wodzie, wyjąć, osączyć na sitku a następnie podsmażyć na oleju lub maśle. Marchewki doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem mielonym.

Dodatkowe informacje:

Tak przygotowana marchewka stanowi świetny dodatek do mięs a także sprawdza się doskonale jako samodzielna przekąska.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy