01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: mąka pszenna, jajka, mleko, jasne pieczywo, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: śniadanie, inne
Data wpisu: 17.12.2013 Nr katalogowy: KS100055 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Pieczywo pokroić w kromki. W misce zmiksować mleko z mąką pszenną oraz jajkami - powinno się otrzymać konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano zanurzone w cieście kromki pieczywa.
Dodatkowe informacje:
Jest to doskonały sposób na "zagospodarowanie" czerstwego pieczywa, chlebki po królewsku można jeść zarówno na słodko jak i na pikantnie - wedle upodobania :). U nas najczęściej goszczą bez dodatków (takie są również bardzo smaczne) albo z dodatkiem słodkich przetworów.
Przepis na chlebki po królewsku pochodzi z rodzinnego domu mojego Męża, była to specjalność jego Taty. Tradycji stało się zadość i teraz mój Mąż od czasu do czasu przygotowuje nam takie śniadanko.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Super pomysł ! Do tej pory czerstwe pieczywo mieliłam na bułkę tartą, ale Twój sposób jest o wiele smaczniejszy Dzięki !
Można dodać odrobinę soli ale zasadniczo nie jest to konieczne... Pozdrawiam.
w takim cieście naleśnikowym muszą być pyszne, z domu znam te chlebki smażone w jajku. ale w cieście naleśnikowym mogą być i na słodko jak na zdjęciu i na słono czy pikantnie. super pomysł!
Cieszę się że przepis przypadł do gustu - zachęcam do wypróbowania innych przepisów. Pozdrawiam