01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: śliwki, cukier, kwasek cytrynowy, woda, majeranek, sól, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: przetwory, przystawki, przekąski
Data wpisu: 30.12.2013 Nr katalogowy: KS100060 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Śliwki umyć, przekroić na połówki i wypestkować. Połówki śliwek przełożyć na patelnię na niezbyt rozgrzany tłuszcz. Smażyć do lekkiego zmiękczenia. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Nakładać do słoików i pasteryzować na mokro w garnku wyłożonym ściereczką przez 15 minut. Po zakończeniu pasteryzacji słoiki odstawić do góry dnem i przykryć ściereczką aż do wystygnięcia.
Dodatkowe informacje:
Polecam z pieczonym mięsem lub jako dodatek do dań gulaszowych np. do wołowiny po flamandzku. Śliwki mogą być również doskonałą, samodzielną przekąską.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com