01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: pomidory, papryka czerwona lub żółta, ogórki, cebula czerwona, ser feta, czarne oliwki, oliwa, oregano.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie
Data wpisu: 24.11.2013 Nr katalogowy: KS100024 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Pomidory umyć i pokroić w większe kawałki. Jeśli używamy ogórków gruntowych, to po umyciu wystarczy je pokroić w grubsze plasterki, ogórka szklarniowego zawsze obieram. Paprykę czerwoną umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w półpiórka. Oliwki pokroić w grubsze plasterki lub na połówki. Warzywa wymieszać, posypać oregano i polać sporą ilością oliwy, delikatnie wymieszać. Na wierzchu sałatki układamy plasterki sera feta.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com