ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Sałatka grecka

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: pomidory, papryka czerwona lub żółta, ogórki, cebula czerwona, ser feta, czarne oliwki, oliwa, oregano.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie

 

Data wpisu: 24.11.2013

Nr katalogowy: KS100024

 

sałatka grecka


Składniki i proporcje:

  • 4 pomidory
  • 2 ogórki gruntowe lub 1 duży ogórek szklarniowy
  • 1 papryka czerwona lub żółta
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • czarne oliwki (ilość wg uznania)
  • kilka plasterków sera feta
  • oregano
  • oliwa

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • obieraczka
  • salaterka
  • 100024-salatka_grecka-fot1a

Przygotowanie:

Pomidory umyć i pokroić w większe kawałki. Jeśli używamy ogórków gruntowych, to po umyciu wystarczy je pokroić w grubsze plasterki, ogórka szklarniowego zawsze obieram. Paprykę czerwoną umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w półpiórka. Oliwki pokroić w grubsze plasterki lub na połówki. Warzywa wymieszać, posypać oregano i polać sporą ilością oliwy, delikatnie wymieszać. Na wierzchu sałatki układamy plasterki sera feta.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy