ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Sałatka z kiełkami

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: kiełki, makaron, wędlina, ser żółty, ogórek, majonez, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie 

 

Data wpisu: 21.11.2013

Nr katalogowy: KS100008

 

sałatka z kiełkami


  • 100008-salatka_z_kielkami-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 15 dag szynki (najczęściej używam polędwicy sopockiej)
  • 15 dag makaronu w kształcie ryżu
  • 1 duży ogórek szklarniowy
  • ok. 2/3 opakowania kiełków - najczęściej używam mieszanki kiełków
  • 10-15 dag sera żółtego
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • salaterka
  • 100008-salatka_z_kielkami-fot2a

Przygotowanie:

Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć do salaterki. Do makaronu dodać pokrojoną w kostkę szynkę, ser żółty, obrany i pokrojony w kostkę ogórek zielony. Dodać kiełki, majonez (ilość wg uznania, ja daję zazwyczaj 3 łyżki) oraz sól, pieprz do smaku. Sałatki nie podawać od razu, włożyć na minimum 2h do lodówki, następnie spróbować i jeszcze ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Dodatkowe informacje:

To jedna z naszych ulubionych sałatek a podana gościom zawsze staje się hitem spotkania :).


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy