ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Surówka z kalafiora

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: kalafior, koperek, ogórek, szklarniowy, jogurt naturalny, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: surówki

 

Data wpisu: 28.07.2014

Nr katalogowy: KS100129

 

surówka z kalafiora


Składniki i proporcje:

  • średniej wielkości kalafior
  • 1 pęczek koperku
  • 1 ogórek szklarniowy
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • tarka (używam maszynki do mięsa z przystawką do szatkowania)
  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • salaterka
  • 100129-surowka_z_kalafiora-fot1a

Przygotowanie:

Kalafiora obrać z liści, umyć a następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórka obrać i pokroić w kostkę, koperek umyć i drobno pokroić. W salaterce wymieszać z jogurtem naturalnym: kalafiora, ogórek i koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodatkowe informacje:

O ile nie jestem wielką amatorką gotowanego kalafiora, to surówka z surowego kalafiora jest jedną z moich ulubionych. Polecam szczególnie tym, którzy nie przepadają za kalafiorem - czas się do niego przekonać :-)


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy