01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: jajka, jogurt naturalny, musztarda sarepska, serek naturalny, oliwa z oliwek, sól pieprz.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: śniadanie, dodatki do pieczywa
Data wpisu: 30.06.2014 Nr katalogowy: KS100125 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
W miseczce przygotować sos, który zastąpi nam majonez: dokładnie wymieszać jogurt naturalny z musztardą, serkiem kanapkowym i oliwą z oliwek. Jeśli uzyskany sos będzie zbyt gęsty, należy dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek. Jajka pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać sos i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę podajemy z ulubionymi dodatkami np. szczypiorkiem lub kiełkami.
Dodatkowe informacje:
Czy można zrobić dietetyczną pastę jajeczną? Pewnie, że tak :) - trzeba tylko pozbyć się majonezu! Pomysł na "odchudzoną" pastę wyszperałam w Qchennych inspiracjach i oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nieco nie zmodyfikowała :)
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com