ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Buraczki obiadowe

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: buraki, jabłka, cebula, majeranek, sól, pieprz, olej.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących

Kategoria: surówki, przystawki, przekąski, inne

 

Data wpisu: 12.03.2014

Nr katalogowy: KS100091

 

buraczki obiadowe


Składniki i proporcje:

  • 1 cebula
  • 4 buraki
  • 2 większe jabłka
  • sól
  • pieprz
  • sporo majeranku
  • olej

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • obieraczka
  • tarka
  • garnek
  • duża patelnia
  • 100091-buraczki_obiadowe-fot1a

Przygotowanie:

Ugotować buraki, buraków do gotowania nie trzeba obierać ze skórki. Polecam obrać buraki jak będą jeszcze lekko ciepłe, wtedy najłatwiej schodzi z nich skórka. Po przestygnięciu buraków zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę a następnie poddusić na oleju na patelni. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do cebuli dodać starte buraki oraz jabłka, razem poddusić około 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sporą ilością majeranku. Buraczki można serwować na ciepło jak i na zimno jako dodatek do obiadu.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji