01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: buraki, jabłka, cebula, majeranek, sól, pieprz, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: surówki, przystawki, przekąski, inne
Data wpisu: 12.03.2014 Nr katalogowy: KS100091 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Ugotować buraki, buraków do gotowania nie trzeba obierać ze skórki. Polecam obrać buraki jak będą jeszcze lekko ciepłe, wtedy najłatwiej schodzi z nich skórka. Po przestygnięciu buraków zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę a następnie poddusić na oleju na patelni. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do cebuli dodać starte buraki oraz jabłka, razem poddusić około 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sporą ilością majeranku. Buraczki można serwować na ciepło jak i na zimno jako dodatek do obiadu.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com