01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: cukier, masło, mleko w proszku, woda, gorzkie kakao, herbatniki lub wafle, suszona żurawina, płatki migdałowe, wiórki kokosowe.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 11.09.2014 Nr katalogowy: KS100140 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Masło rozpuścić w rondelku, dodać kakao, cukier, wodę - wymieszać i przestudzić aż będzie letnie. Do miski wsypać mleko w proszku, pokruszone wafle lub herbatniki oraz bakalie a następnie przelać zawartość rondelka, całość dokładnie wymieszać. Powstałą masę przełożyć do keksówki i "ugnieść" ręką. Blok czekoladowy można posypać wiórkami kokosowymi lub np. pokruszonymi herbatnikami. Keksówkę wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Dodatkowe informacje:
UWAGA! (żeby nie było zarzutów, że nie ostrzegałam ;))
Blok czekoladowy jest obłędnie pyszny a w dodatku przypomina nam smaki dzieciństwa co sprawia, że znika w mig.
PS dodatki do masy czekoladowej mogą być dowolne, świetnie pasują również orzechy czy też rodzynki ale będzie również bardzo smaczny w wersji minimalistycznej czyli z samymi herbatnikami/ waflami.
Czas przygotowania - powyżej 60 minut - uwzględnia również proces chłodzenia :)
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com