ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Medaliony z kurczaka

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: filety z piersi kurczaka, mąka, ser żółty, jajka, majonez, czosnek, sól, pieprz, olej.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: dania mięsne, dania obiadowe

 

Data wpisu: 28.10.2013

Nr katalogowy: KS100001

 

medaliony z kurczaka


Składniki i proporcje:

  • dwa filety z piersi kurczaka
  • 3 łyżki mąki
  • około 20 dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • minimum 2 duże ząbki czosnku (w zastępstwie może być czosnek granulowany)
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • tarka
  • wyciskacz do czonsku
  • patelnia
  • ręczniki papierowe
  • 100001-medaliony_z_kurczaka-fot1a

Przygotowanie:

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczka lub drobno pokroić. Filety drobno pokroić, dodać mąkę, ser żółty, jajka, majonez, zmiażdżony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Rozgrzać olej na patelni. Otrzymaną masę nakładać łyżką, formując kotleciki. Smażyć bez przykrycia na umiarkowanym ogniu do czasu zarumienienia z obu stron. Po usmażeniu odsączamy medaliony z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Dodatkowe informacje:

Jako dodatek do medalionów proponuję sos paprykowy.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy