01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: kalafior, ryż, mąka ziemniaczana, bułka tarta, kasza manna, koperek, sól, pieprz.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: dania obiadowe
Data wpisu: 29.09.2014 Nr katalogowy: KS100144 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Kalafiora oczyścić, podzielić na różyczki i umyć a następnie ugotować. Po ugotowaniu rozdrobnić widelcem lub blenderem. W międzyczasie ugotować torebkę ryżu. W misce wymieszać kalafior, ryż, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną oraz umyty i drobno posiekany koperek. Na końcu dodawać stopniowo bułkę tartą tak, aby uzyskać konsystencję umożliwiającą lepienie kotlecików. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W dłoniach formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano. Po usmażeniu odsączyć kotleciki z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sezonową surówką. Smacznego!
Dodatkowe informacje:
Przepis na kotlety z dodatkiem kalafiora znalazłam u Olgi Smile. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, są bardzo smaczne i pożywne.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com