ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Kotlety z kalafiora

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: kalafior, ryż, mąka ziemniaczana, bułka tarta, kasza manna, koperek, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska

Kategoria: dania obiadowe

 

Data wpisu: 29.09.2014

Nr katalogowy: KS100144

 

kotlety z kalafiora


Składniki i proporcje:

  • 1 kalafior (średniej wielkości)
  • 1 torebka ryżu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 nie za duży pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • deska do krojenia
  • 2 garnki
  • patelnia
  • ręczniki papierowe
  • ewentualnie blender
  • 100144-kotlety_z_kalafiora-fot1a

Przygotowanie:

Kalafiora oczyścić, podzielić na różyczki i umyć a następnie ugotować. Po ugotowaniu rozdrobnić widelcem lub blenderem. W międzyczasie ugotować torebkę ryżu. W misce wymieszać kalafior, ryż, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną oraz umyty i drobno posiekany koperek.  Na końcu dodawać stopniowo bułkę tartą tak, aby uzyskać konsystencję umożliwiającą lepienie kotlecików. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W dłoniach formować kotleciki i smażyć na oleju na rumiano. Po usmażeniu odsączyć kotleciki z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sezonową surówką. Smacznego!

Dodatkowe informacje:

Przepis na kotlety z dodatkiem kalafiora znalazłam u Olgi Smile. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, są bardzo smaczne i pożywne.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy