01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: tuńczyk w sosie własnym, ryż, kukurydza konserwowa, ogórek konserwowy, ser żółty, jajka, czosnek, sól, pieprz, majonez.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie
Data wpisu: 24.11.2013 Nr katalogowy: KS100025 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Ugotować ryż. Ugotować jajka na twardo. Do salaterki włożyć odsączony i przestudzony ryż, pokrojone w kostkę jajka na twardo, pokrojony w kostkę ser żółty, odsączoną na sitku kukurydzę konserwową oraz odsączonego tuńczyka i wyciśnięty czosnek. Na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe - sprawdzić czy sałatka jest odpowiednio kwaśna i ewentualnie jeszcze dodać ogórka. Dodać kilka łyżek majonezu, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com