01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: płatki owsiane, woda, kefir lub maślanka lub jogurt naturalny lub mleko lub mleko roślinne, banan, konfitura porzeczkowa.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: napoje, śniadanie
Data wpisu: 01.12.2013 Nr katalogowy: KS100038 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Płatki owsiane wsypać do naczynia do miksowania a następnie zalać je gorącą wodą (wody ma być tylko tyle aby przykryła płatki). Przykryć naczynie np. talerzykiem i poczekać aż płatki napęcznieją. Banana obrać i pokroić w plasterki. Do napęczniałych płatków dodać banana, konfiturę porzeczkową oraz ulubiony mleczny dodatek. Całość zmiksować.
Dodatkowe informacje:
Do koktajlu możemy dodać ulubione owoce, konfitury czy też musy owocowe. Bardzo dobrze smakuje połączenie musu jabłkowego z bananem. Smak koktajlu doskonale wzbogaci odrobina cynamonu. Koktajl owsiany świetnie urozmaici śniadania i kolacje.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com