ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Bananowo-porzeczkowy koktajl owsiany

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: płatki owsiane, woda, kefir lub maślanka lub jogurt naturalny lub mleko lub mleko roślinne, banan, konfitura porzeczkowa.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących

Kategoria: napoje, śniadanie

 

Data wpisu: 01.12.2013

Nr katalogowy: KS100038

 

bananowo porzeczkowy koktajl owsiany


Składniki i proporcje:

  • 3-4 łyżki płatków owsianych
  • kilka łyżek wody
  • 1 kubek kefiru lub maślanki lub jogurtu naturalnego lub mleka lub mleka roślinnego (w wersji wegańskiej)
  • 1 banan
  • 2 łyżki konfitury porzeczkowej

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • wysokie naczynie do miksowania
  • deska do krojenia
  • mikser
  • 100038-bananowo_porzeczkowy_koktajl_owsiany-fot1a

Przygotowanie:

Płatki owsiane wsypać do naczynia do miksowania a następnie zalać je gorącą wodą (wody ma być tylko tyle aby przykryła płatki). Przykryć naczynie np. talerzykiem i poczekać aż płatki napęcznieją. Banana obrać i pokroić w plasterki. Do napęczniałych płatków dodać banana, konfiturę porzeczkową oraz ulubiony mleczny dodatek. Całość zmiksować.

Dodatkowe informacje:

Do koktajlu możemy dodać ulubione owoce, konfitury czy też musy owocowe. Bardzo dobrze smakuje połączenie musu jabłkowego z bananem. Smak koktajlu doskonale wzbogaci odrobina cynamonu. Koktajl owsiany świetnie urozmaici śniadania i kolacje.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy