01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: ciasto francuskie, łosoś wędzony, ryż, jajka, koperek, jogurt naturalny, sól, pieprz, czosnek, majonez.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania obiadowe, dania rybne
Data wpisu: 16.12.2013 Nr katalogowy: KS100053 |
|
Składniki i proporcje:
Kulebiak:
Sos czosnkowy:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Ryż wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek umyć i drobno posiekać. Jajka pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Na połowie ciasta (z zachowaniem marginesu do zlepienia po bokach) ułożyć kolejno: warstwę ryżu, jajek, łososia oraz posiekanego koperku. Przykryć pozostałym ciastem i dokładnie zlepić brzegi ciasta. Tak przygotowany kulebiak posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez około 15-20 minut (do czasu zarumienienia się ciasta).
Kulebiak podaję z sosem czosnkowym: w miseczce połączyć dokładnie jogurt naturalny, majonez i wyciśnięty ząbek czosnku. Doprawić do smaku pieprzem.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com