01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: mąka, jajka, jogurt naturalny lub maślanka lub kefir, banany, proszek do pieczenia, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: śniadanie, ciasta i desery, dania obiadowe, inne
Data wpisu: 24.11.2013 Nr katalogowy: KS100022 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę, dodać jogurt naturalny lub kefir lub maślankę, jajka oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać pokrojone w półplasterki banany, wymieszać. Smażyć na oleju, bez przykrycia, na średnim ogniu do czasu zrumienienia się racuchów. Po usmażeniu odsączamy racuchy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Z podanej ilości składników uzyskujemy około 8 racuchów wielkości jak na załączonych zdjęciach.
Dodatkowe informacje:
Według mnie racuchy są wystarczająco słodkie dzięki bananom, niemniej jednak zawsze można posypać je cukrem pudrem lub polać syropem klonowym.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
ja robie te racuchy dodatkowo z jabłkiem a na gotowego placka daje mus zrobiony z blenderowanych jabłek i bananów. Polecam naprawde wspaniale to smakuje i zero cukru do ciasta i musu. owoce same w sobie są bardzo słodkie
prosty i ciekawy przepis.Racuszki przepyszne, zwłaszcza ze nie przepadam za świeżymi bananami.Co innego w połączeniu z takim racuszkiem.Pozdrawiam wszystkie panie lubiące gotowac
Banany rzeczywiście nadają racuchom wyjątkowego smaku. Pozdrawiam wszystkich miłośników dobrego jedzenia
Doskonałe racuszki!Gorąco polecam ten przepis!Ja dodałam jeszcze torebeczkę cukru waniliowego.Wielkie dzięki
Cieszę się, że racuchy z bananami znalazły kolejnych sympatyków Następnym razem również dodam cukier waniliowy, musi bardzo dobrze wzbogacać smak racuszków.