01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: paluszki surimi, ogórek szklarniowy, koperek, cytryna, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie
Data wpisu: 04.01.2014 Nr katalogowy: KS100073 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Przygotować sos - do miseczki wlać jogurt, dodać drobno posiekany koperek, sok z cytryny, cukier oraz sól i pieprz do smaku - wymieszać. Paluszki surimi pokroić w plasterki, ogórka obrać i pokroić w kostkę. W salaterce wymieszać delikatnie surimi z ogórkiem oraz sosem. Sałatkę odstawić do schłodzenia do lodówki.
Dodatkowe informacje:
Szczególnie polecam tą sałatkę osobom, które nie są zbytnio przekonane do paluszków surimi - dzięki niej mogą zmienić zdanie :)
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Cieszę się bardzo, zapraszam do wypróbowania pozostałych przepisów