01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: mąka pszenna, drożdże, woda, olej, cukier, sól, zioła prowansalskie, bazylia, sos pomidorowy lub adżika lub sos paprykowy, cebula, ser żółty, kiełbasa, pieczarki, oliwki zielone.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania obiadowe, przystawki, przekąski
Data wpisu: 11.12.2013 Nr katalogowy: KS100050 |
|
Składniki i proporcje:
Ciasto na pizzę:
Dodatki do pizzy:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Do dużej miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier, sól oraz wlać ciepłą wodę. Dokładnie wymieszać aby drożdże się rozpuściły. Dodać 3 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na około 10-15 minut aby drożdże zaczęły pracować. Do miski z zaczynem wlać olej, dodać szklankę mąki i wymieszać. Następnie stopniowo dodać pozostałą mąkę i wyrabiać kilka minut. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę i rozwałkować. Ciasto posmarować sosem pomidorowym (najczęściej używam adżiki albo sosu paprykowego), posypać częścią sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach. Na tak przygotowany spód wyłożyć pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę, pokrojoną w plastry kiełbasę, obrane i pokrojone w plastry pieczarki, pokrojone pieczarki. Ostatnią warstwę powinien stanowić ser żółty. Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 20 minut (do przyrumienienia się brzegów ciasta).
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
super przepis, wlasnie taki swojski i duzo miecha, jak lubie, dodam sowjej ulubionej zywieckiej od henryka kani to na pewno bedzie zarabista