01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: cukinia, papryka czerwona, papryka żółta, ogórki, cebule, marchewka, natka pietruszki, czosnek, oliwa, ocet, cukier, sól.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: sałatki, przetwory
Data wpisu: 25.11.2013 Nr katalogowy: KS100029 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Cukinie i ogórki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę przekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Cebule oraz czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Przygotować zalewę: wymieszać wodę z octem oraz cukrem i solą. Wcześniej pokrojone warzywa wymieszać z zalewą, dodać natkę pietruszki, wymieszać i odstawić na 2h. Następnie nakładać sałatkę do wyparzonych lub wypieczonych w piekarniku słoików i na wierzch każdego dać łyżkę oliwy. Pasteryzować na mokro w garnku wyłożonym ściereczką przez 20 minut. Po zakończeniu pasteryzacji słoiki postawić do góry dnem i przykryć ściereczką aż do wystygnięcia.
Dodatkowe informacje:
Przepis pochodzi z książki kucharskiej pt. "153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji" autorstwa s. Anastazji Pustelnik FDC.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Koniecznie proszę ją dodać do "przepisów do wykonania" - odwdzięczy się zimową porą, słonecznym smakiem!