01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: ziemniaki, jajka, sól, mąka pszenna, mąka ziemniaczana.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, dla mam karmiących
Kategoria: dania obiadowe
Data wpisu: 09.02.2014 Nr katalogowy: KS100084 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Ziemniaki najlepiej jest ugotować dzień wcześniej. Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków i przełożyć do miski. Dodać jajka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz sól do smaku. Masę zagnieść dokładnie rękami, jeżeli masa jest zbyt wodnista, dodać nieco więcej mąki pszennej. Na podsypanej mąką stolnicy lub dużej desce do krojenia formować niezbyt grube wałeczki i lekko spłaszczać je nożem. Za pomocą noża kroić ukośnie kopytka. Kopytka gotować partami w dużej ilości osolonego wrzątku. Kopytka są gotowe niebawem po wypłynięciu na powierzchnię - trzeba uważać aby się nie rozgotowały. Kopytka wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com