ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Sałatka z kaszy bulgur i ogórka

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: kasza bulgur, ser feta, ogórek zielony, czarne oliwki, szczypiorek, natka pietruszki, oliwa z oliwek.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: sałatki, przystawki, przekąski, śniadanie

 

Data wpisu: 30.06.2014

Nr katalogowy: KS100124

 

sałatka z kaszy bulgur i ogórka


  • 100124-salatka_z_kaszy_bulgur_i_ogorka-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 10 dag drobnej kaszy bulgur
  • 10 dag sera feta
  • 1 duży ogórek zielony
  • 1 spora garść czarnych oliwek
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • salaterka
  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • ewentualnie sitko
  • 100124-salatka_z_kaszy_bulgur_i_ogorka-fot2a

Przygotowanie:

Kaszę bulgur przesypać do miseczki i zalać wrzącą wodą (około 2 cm ponad poziom kaszy) i odstawić pod przykryciem na około 10-15 minut. Gdy kasza zmięknie, odsączyć ewentualny nadmiar wody na sitku. Przełożyć kaszę do salaterki i dodać: pokrojony w kostkę ser feta, obranego i pokrojonego w kostkę ogórka oraz pokrojone w plasterki czarne oliwki. Dodać do smaku umyty i drobno pokrojony szczypiorek oraz natkę pietruszki. Całość delikatnie wymieszać z oliwą z oliwek a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatkę podawać dobrze schłodzoną.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji