01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: kasza bulgur, ser feta, ogórek zielony, czarne oliwki, szczypiorek, natka pietruszki, oliwa z oliwek.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: sałatki, przystawki, przekąski, śniadanie
Data wpisu: 30.06.2014 Nr katalogowy: KS100124 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Kaszę bulgur przesypać do miseczki i zalać wrzącą wodą (około 2 cm ponad poziom kaszy) i odstawić pod przykryciem na około 10-15 minut. Gdy kasza zmięknie, odsączyć ewentualny nadmiar wody na sitku. Przełożyć kaszę do salaterki i dodać: pokrojony w kostkę ser feta, obranego i pokrojonego w kostkę ogórka oraz pokrojone w plasterki czarne oliwki. Dodać do smaku umyty i drobno pokrojony szczypiorek oraz natkę pietruszki. Całość delikatnie wymieszać z oliwą z oliwek a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatkę podawać dobrze schłodzoną.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com