01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: ser biały do sernika, szczypiorek, jajko, kasza manna, sól, pieprz, ewentualnie bułka tarta, olej do smażenia.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: dania obiadowe
Data wpisu: 25.05.2014 Nr katalogowy: KS100111 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
W misce wymieszać ser biały z jajkiem oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem, dodać kaszę manną. Dokładnie połączyć składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować niezbyt duże kotleciki. Jeśli zyskana masa jest zbyt rzadka, dodać 2-3 łyżki bułki tartej. Kotleciki smażyć na rumiano na oleju. Kotleciki podajemy z kwaśną śmietaną oraz sałatką wiosenną lub sałatką z pomidorów. Z podanej ilości składników otrzymujemy 12 kotlecików.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Rzeczywiście są świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów Polecam wypróbowanie również kofty indyjskiej.