ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Kotleciki z sera białego

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: ser biały do sernika, szczypiorek, jajko, kasza manna, sól, pieprz, ewentualnie bułka tarta, olej do smażenia.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska 

Kategoria: dania obiadowe

 

Data wpisu: 25.05.2014

Nr katalogowy: KS100111

 

kotleciki z sera białego


Składniki i proporcje:

  • 50 dag sera białego do serników
  • pęczek szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1 szklanka kaszy manny 
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie kilka łyżek bułki tartej
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • 100111-kotleciki_z_sera_bialego-fot1a

Przygotowanie:

W misce wymieszać ser biały z jajkiem oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem, dodać kaszę manną. Dokładnie połączyć składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować niezbyt duże kotleciki. Jeśli zyskana masa jest zbyt rzadka, dodać 2-3 łyżki bułki tartej. Kotleciki smażyć na rumiano na oleju. Kotleciki podajemy z kwaśną śmietaną oraz sałatką wiosenną lub sałatką z pomidorów. Z podanej ilości składników otrzymujemy 12 kotlecików.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji