01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: młody szpinak, papryka, pomidory, ser mozzarella, zielone pesto, konfitura z żurawiny, ocet balsamiczny, oliwa.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie
Data wpisu: 25.11.2013 Nr katalogowy: KS100032 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Szpinak opłukać, osuszyć i przełożyć do salaterki. Pomidory umyć i pokroić w kawałki, położyć na warstwie szpinaku. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę położyć na warstwie pomidorów. Przygotować sos - w miseczce wymieszać pesto, konfiturę z żurawiny, ocet oraz oliwę. Dodać kilka łyżek wody aby uzyskać konsystencję sosu. Sosem polać warzywa. Mozzarellę wyłożyć jako ostatnią warstwę - mozzarellę mini w całości, natomiast mozzarellę w dużej kulce pokroić w plasterki. Podawać ze świeżą bagietką.
Dodatkowe informacje:
Sos sałatkowy ma ciekawy, delikatnie słodkawy posmak, bardzo dobrze komponuje się również z mieszankami sałat.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com