01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: papryki czerwone, kuskus, pieczarki, cebula, ser żółty, bulion, natka pietruszki, sól, pieprz, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: dania obiadowe
Data wpisu: 23.11.2013 Nr katalogowy: KS100018 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
W misce zalać kuskus gorącym bulionem, przykryć i odstawić na 5 minut. Po tym czasie wymieszać widelcem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dusić cebulę pod przykryciem. Pieczarki obrać, usunąć nóżki i pokroić w półplasterki. Dodać do cebuli, razem poddusić. Podduszoną cebulę wraz z pieczarkami dodać do kuskusu, dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne i ogonki. Papryki napełniać farszem i układać na blaszce do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu. Po tym czasie, na każdą z połówek położyć po plasterku sera żółtego i zapiekać jeszcze 5 minut.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Proste i pyszne danie. Ciekawe jakby smakowalo z kaszą gryczaną? Może próbowała Pani tej wersji?
Próbowałam Poza składnikami wskazanymi w pierwotnym przepisie, dodałam jeszcze fetę pokrojoną w kostkę. Polecam! Mam nadzieję, że również pozostałe przepisy przypadną Pani do gustu.