ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Papryka faszerowana kuskusem

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: papryki czerwone, kuskus, pieczarki, cebula, ser żółty, bulion, natka pietruszki, sól, pieprz, olej.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: dania obiadowe

 

Data wpisu: 23.11.2013

Nr katalogowy: KS100018

 

papryka faszerowana kuskusem


  • 100018-papryka_faszerowana_kuskusem-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 4 czerwone papryki
  • 125 g kuskusu
  • 50 dag pieczarek
  • 8 plasterków sera żółtego
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1 szklanka bulionu drobiowego (w wersji bez ograniczeń) lub bulionu warzywnego (w wersji wegetariańskiej)
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • blaszka do pieczenia
  • 100018-papryka_faszerowana_kuskusem-fot2a

Przygotowanie:

W misce zalać kuskus gorącym bulionem, przykryć i odstawić na 5 minut. Po tym czasie wymieszać widelcem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dusić cebulę pod przykryciem. Pieczarki obrać, usunąć nóżki i pokroić w półplasterki. Dodać do cebuli, razem poddusić. Podduszoną cebulę wraz z pieczarkami dodać do kuskusu, dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne i ogonki. Papryki napełniać farszem i układać na blaszce do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu. Po tym czasie, na każdą z połówek położyć po plasterku sera żółtego i zapiekać jeszcze 5 minut.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji