01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: kasza jaglana, jabłka, jajka, cukier lub xylitol, cynamon.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 05.05.2014 Nr katalogowy: KS100108 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Kaszę kilkukrotnie przelać na sitku wrzącą wodą a następnie przepłukać zimną wodą, można ją podczas płukania zimną wodą porozcierać trochę palcami. Tak przygotowaną kaszę jaglaną wsypać do miski, dodać jajka, cukier oraz cynamon. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kaszy. Całość wymieszać i przełożyć do keksówki. Formę z ciastem włożyć do zimnego piekarnika, piekarnik nastawić na 195 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu i piec około 40-45 minut. Szarlotkę jaglaną wyjąć od razu z piekarnika, kroić dopiero po całkowitym przestygnięciu.
Dodatkowe informacje:
Ostatnimi czasy zapałałam miłością do kaszy jaglanej. Bardzo odpowiada mi jej smak a że przy okazji jest bardzo zdrowa to łączę przyjemne z pożytecznym ;) Polecam szczególnie tym nieprzekonanym!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com