ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Kapusta zasmażana

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: kapusta biała, cebula, kiełbasa, sól, pieprz, koperek, olej.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: dania obiadowe, inne

 

Data wpisu: 09.02.2014

Nr katalogowy: KS100083

 

kapusta zasmażana


Składniki i proporcje:

  • główka kapusty (około 1 kg)
  • 25 dag kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • olej

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • duży garnek
  • sitko
  • duża patelnia
  • 100083-kapusta_zasmazana-fot1a

Przygotowanie:

Kapustę obrać z wierzchnich liści a następnie poszatkować w niezbyt wielkie piórka (trzeba pamiętać o usunięciu głąba). Kapustę przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i doprowadzić do zagotowania, podgotować do czasu gdy kapusta nieco zmięknie. W międzyczasie obrać cebulę, pokroić w piórka, przełożyć na patelnię i poddusić na oleju do miękkości. Kapustę odsączyć na sicie i dodać do cebuli, razem poddusić do czasu gdy kapusta będzie miękka. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do kapusty, chwile razem poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane pokrojonym drobno koperkiem.

Dodatkowe informacje:

Kapusta zasmażana może stanowić samodzielne danie, świetnie smakuje z jasnym pieczywem, ziemniakami albo podsmażonymi kopytkami. Tak przygotowaną kapustę można również podać jako dodatek do kotleta schabowego.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy