01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: kapusta biała, cebula, kiełbasa, sól, pieprz, koperek, olej.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania obiadowe, inne
Data wpisu: 09.02.2014 Nr katalogowy: KS100083 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Kapustę obrać z wierzchnich liści a następnie poszatkować w niezbyt wielkie piórka (trzeba pamiętać o usunięciu głąba). Kapustę przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i doprowadzić do zagotowania, podgotować do czasu gdy kapusta nieco zmięknie. W międzyczasie obrać cebulę, pokroić w piórka, przełożyć na patelnię i poddusić na oleju do miękkości. Kapustę odsączyć na sicie i dodać do cebuli, razem poddusić do czasu gdy kapusta będzie miękka. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do kapusty, chwile razem poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane pokrojonym drobno koperkiem.
Dodatkowe informacje:
Kapusta zasmażana może stanowić samodzielne danie, świetnie smakuje z jasnym pieczywem, ziemniakami albo podsmażonymi kopytkami. Tak przygotowaną kapustę można również podać jako dodatek do kotleta schabowego.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com