ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Sałatka ryżowa z wędliną

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: ryż, fasola czerwona konserwowa, ogórki konserwowe, wędlina, szczypiorek, ketchup, majonez, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: przystawki, przekąski, sałatki, śniadanie

 

Data wpisu: 04.01.2014

Nr katalogowy: KS100071

 

sałatka ryżowa z wedliną


Składniki i proporcje:

  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • kilka ogórków konserwowych
  • 20 dag wędliny (np. polędwica sopocka)
  • szczypiorek
  • 1-2 łyżeczki ketchupu
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • sitko
  • deska do krojenia
  • salaterka
  • garnek
  • 100071-salatka_ryzowa_z_wedlina-fot1a

Przygotowanie:

Ugotować ryż. Do salaterki włożyć odsączony i przestudzony ryż, pokrojoną w kostkę wędlinę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe oraz odsączoną na sitku i przepłukaną wodą fasolę konserwową. Dodać drobno pokrojony szczypiorek. Całość wymieszać z ketchupem i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji