ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Śledzie w oleju

Czas przygotowania: powyżej 60 minut

Składniki: płaty śledziowe a'la matjas, olej, pieprz w ziarnach.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: przystawki, przekąski, dania rybne

 

Data wpisu: 30.12.2013

Nr katalogowy: KS100065

 

śledzie w oleju


Składniki i proporcje:

  • 5 dorodnych płatów śledziowych a'la matjas
  • 4-5 dużych cebul
  • olej
  • pieprz w ziarnach

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • słoiki
  • 100065-sledzie_w_oleju-fot1a

Przygotowanie:

Śledzie opłukać, moczyć w wodzie przez kilka godzin, kilkukrotnie zmieniać wodę, śledzie nie powinny być zbyt słone. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wymoczone śledzie pokroić w paski o szerokości około 3-4 cm. W słoiku układać warstwami: cebulę, śledzie, cebulę, kilka ziarenek pieprzu itd. Ostatnią warstwę powinna stanowić cebula posypana kilkoma ziarenkami pieprzu. Całość zalać olejem. Napełnione słoiki wstawić na minimum 24h do lodówki.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy