01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: płaty śledziowe a'la matjas, olej, pieprz w ziarnach.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: przystawki, przekąski, dania rybne
Data wpisu: 30.12.2013 Nr katalogowy: KS100065 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Śledzie opłukać, moczyć w wodzie przez kilka godzin, kilkukrotnie zmieniać wodę, śledzie nie powinny być zbyt słone. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wymoczone śledzie pokroić w paski o szerokości około 3-4 cm. W słoiku układać warstwami: cebulę, śledzie, cebulę, kilka ziarenek pieprzu itd. Ostatnią warstwę powinna stanowić cebula posypana kilkoma ziarenkami pieprzu. Całość zalać olejem. Napełnione słoiki wstawić na minimum 24h do lodówki.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com