01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: filety z ryby, pory, białe wytrawne wino, suszone śliwki, śmietana 30%, masło lub olej, mąka pszenna, sól, pieprz.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania obiadowe, dania rybne
Data wpisu: 26.12.2013 Nr katalogowy: KS100059 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Pora pokroić w cienkie krążki i poddusić na maśle lub oleju, następnie dodać suszone śliwki oraz wino. Dusić do czasu, gdy wino odparuje. Następnie wlać śmietanę i podgrzewać aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie filety z ryby przyprawić solą i pieprzem, opanierować w mące i usmażyć na rumiano na maśle lub oleju. Tak przygotowaną rybę podawać na pierzynce z porów.
Dodatkowe informacje:
Pierzynka z porów przygotowana według powyższego przepisu będzie stanowiła również doskonały dodatek do pieczonego schabu.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com