01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: cukinia, makaron, pomidory pelati, mięso mielone, ser żółty, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek, sól, pieprz, olej do smażenia.
Dieta: bez ograniczeń
Kategoria: dania mięsne, dania obiadowe, zapiekanki
Data wpisu: 30.11.2013 Nr katalogowy: KS100036 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Cukinię umyć, ewentualnie obrać i pokroić w talarki lub w większą kostkę. Pokrojoną cukinię podsmażyć chwilę na oleju z dodatkiem ziół i wyciśniętego czosnku. Dodać pomidory pelati, razem chwilę poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie podsmażyć na drugiej patelni mięso mielone, pod koniec smażenia dodać sól i pieprz do smaku. Makaron wymieszać z sosem cukiniowo-pomidorowym oraz mięsem a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu danie posypać startym serem żółtym oraz bazylią i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane danie piec bez przykrycia przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com