ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Sałatka z kaszy bulgur

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: kasza bulgur, ser feta lub szopski, pomidory, papryka czerwona, zielone oliwki, olej, olej aromatyzowany czosnkiem.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: sałatki, przystawki, przekąski, śniadanie

 

Data wpisu: 04.08.2014

Nr katalogowy: KS100134

 

sałatka z kaszy bulgur


  • 100134-salatka_z_kaszy_bulgur-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 15  dag drobnej kaszy bulgur
  • 10 dag sera feta lub szopskiego
  • 2 pomidory
  • pół papryki czerwonej
  • 15 zielonych oliwek
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżeczka oleju aromatyzowanego czosnkiem (można pominąć i zastąpić zwykłym olejem)

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • salaterka
  • deska do krojenia
  • ewentualnie sitko
  • 100134-salatka_z_kaszy_bulgur-fot2a

Przygotowanie:

Kaszę bulgur przesypać do miseczki, zalać wrzącą wodą (około 2 cm ponad poziom kaszy) i odstawić pod przykryciem na około 10-15 minut. Gdy kasza zmięknie, odsączyć ewentualny nadmiar wody na sitku. Przełożyć kaszę do salaterki i dodać: pokrojony w kostkę ser, pokrojone w kostkę pomidory i paprykę oraz pokrojone w plasterki zielone oliwki.  Całość delikatnie wymieszać z olejem a następnie doprawić ewentualnie solą i pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Sałatkę podawać dobrze schłodzoną.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy