01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: kasza bulgur, ser feta lub szopski, pomidory, papryka czerwona, zielone oliwki, olej, olej aromatyzowany czosnkiem.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: sałatki, przystawki, przekąski, śniadanie
Data wpisu: 04.08.2014 Nr katalogowy: KS100134 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Kaszę bulgur przesypać do miseczki, zalać wrzącą wodą (około 2 cm ponad poziom kaszy) i odstawić pod przykryciem na około 10-15 minut. Gdy kasza zmięknie, odsączyć ewentualny nadmiar wody na sitku. Przełożyć kaszę do salaterki i dodać: pokrojony w kostkę ser, pokrojone w kostkę pomidory i paprykę oraz pokrojone w plasterki zielone oliwki. Całość delikatnie wymieszać z olejem a następnie doprawić ewentualnie solą i pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Sałatkę podawać dobrze schłodzoną.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com