ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Truskawkowy koktajl owsiany

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: płatki owsiane, woda, kefir lub maślanka lub jogurt naturalny lub mleko lub mleko roślinne, truskawki, cukier lub xylitol.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska

Kategoria: napoje, śniadanie, ciasta i desery

 

Data wpisu: 29.05.2014

Nr katalogowy: KS100116

 

truskawkowy koktajl owsiany


Składniki i proporcje:

  • 3-4 łyżki płatków owsianych
  • kilka łyżek wody
  • 1 kubek kefiru lub maślanki lub jogurtu naturalnego lub mleka lub mleka roślinnego (w wersji wegańskiej)
  • 25 dag truksawek
  • 1-2 łyżki cukru lub xylitolu (jeśli mamy słodkie truskawki można pominąć)

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • wysokie naczynie do miksowania
  • mikser
  • 100116-truskawkowy_koktajl_owsiany-fot1a

Przygotowanie:

Płatki owsiane wsypać do naczynia do miksowania a następnie zalać je gorącą wodą (wody ma być tylko tyle aby przykryła płatki). Przykryć naczynie np. talerzykiem i poczekać aż płatki napęcznieją. Truskawki umyć i pokroić na kawałki. Do napęczniałych płatków dodać truskawki oraz ulubiony mleczny dodatek. Całość zmiksować. Można dodać cukier lub xylitol do smaku i ponownie zmiksować.

Dodatkowe informacje:

Tak przygotowany koktajl doskonale sprawdzi się w roli pożywnego śniadania czy też kolacji.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy