01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: płatki owsiane, woda, kefir lub maślanka lub jogurt naturalny lub mleko lub mleko roślinne, truskawki, cukier lub xylitol.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: napoje, śniadanie, ciasta i desery
Data wpisu: 29.05.2014 Nr katalogowy: KS100116 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Płatki owsiane wsypać do naczynia do miksowania a następnie zalać je gorącą wodą (wody ma być tylko tyle aby przykryła płatki). Przykryć naczynie np. talerzykiem i poczekać aż płatki napęcznieją. Truskawki umyć i pokroić na kawałki. Do napęczniałych płatków dodać truskawki oraz ulubiony mleczny dodatek. Całość zmiksować. Można dodać cukier lub xylitol do smaku i ponownie zmiksować.
Dodatkowe informacje:
Tak przygotowany koktajl doskonale sprawdzi się w roli pożywnego śniadania czy też kolacji.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com