01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: mąka pszenna, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, imbir, mleko lub mleko roślinne, olej, jabłko.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 23.11.2013 Nr katalogowy: KS100019 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Wymieszać w osobnych miskach składniki suche i składniki mokre. Następnie składniki mokre wlać do suchych i wymieszać łyżką. Gdy uzyskana masa wyda nam się zbyt sucha, można dodać nieco mleka. Dodać do ciasta obrane i pokrojone w kostkę jabłko, wymieszać. Formę do muffinek wysmarować tłuszczem (można użyć odrobiny oleju) i nakładać łyżką ciasto. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu. Muffinek nie wyjmuję od razu z piekarnika, najpierw około 10 minut trzymam je w zamkniętym piekarniku, następnie studzę je nieco przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika.
Z podanej ilości składników uzyskujemy 12 muffinek.
Dodatkowe informacje:
Jakiś czas temu muffinki w wersji wegańskiej dodawały kolorów mojej diecie eliminacyjnej :)
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com