01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: płatki owsiane, orzechy włoskie, pestki dyni, płatki migdałowe, pestki słonecznika, otręby, miód, sok porzeczkowy lub jabłkowy, suszona żurawina, rodzynki, orzechy laskowe.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: śniadanie, inne
Data wpisu: 14.10.2014 Nr katalogowy: KS100146 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać: płatki owsiane, orzechy włoskie, pestki dyni, płatki migdałowe, pestki słonecznika, otręby, miód oraz sok. Tak przygotowaną masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia włożyć do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni C, po 15 minutach przemieszać i piec jeszcze około 10 minut do czasu zarumienienia. Granola w połączeniu z jogurtem naturalnym i owocami jest świetną propozycją na śniadanie.
Dodatkowe informacje:
W zasadzie miałam duży problem z zaklasyfikowaniem granoli do właściwej kategorii, wśród moich domowników jest traktowana jako deser i wyjadana bezpośrednio z miseczki, jest przepyszna!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com