ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Gotowany indyk na kanapki

Czas przygotowania: powyżej 60 minut

Składniki: filet z indyka, sól, cukier, czosnek, pieprz, bazylia, oregano, ziele angielskie, liść laurowy.

Dieta: bez ograniczeń, dla mam karmiących

Kategoria: dodatki do pieczywa, śniadanie

 

Data wpisu: 13.01.2014

Nr katalogowy: KS100075

 

gotowany indyk na kanapki


Składniki i proporcje:

  • 2 kg fileta z indyka
  • 2 litry wody
  • 1 czubata łyżka bazylii
  • 1 czubata łyżka oregano
  • 1 czubata łyżeczka mielonego pieprzu czarnego
  • 8 ząbków czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1/3 szklanki soli
  • 1/3 szklanki cukru

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • duży garnek
  • wyciskacz do czosnku
  • folia aluminiowa
  • 100075-gotowany_indyk_na_kanapki-fot1a

Przygotowanie:

Indyka umyć i osuszyć. Przygotować zalewę - do garnka wlać wodę, dodać cukier, sól, bazylię, oregano, pieprz czarny, liście laurowe, ziele angielskie oraz wyciśnięte ząbki czosnku. Dokładnie wymieszać. Do zalewy włożyć indyka, doprowadzić szybko do wrzenia i gotować pod przykryciem 6 minut. Odstawić na 6h. Po tym czasie ponownie doprowadzić szybko do wrzenia i gotować pod przykryciem 3 minuty. Mięso pozostawić do wystygnięcia w garnku pod przykryciem, następnie wyjąć i zawinąć w folię aluminiową.

Dodatkowe informacje:

Nawet jeśli przygotowuję indyka na kanapki z 1 kg mięsa, robię zalewę z podstawowej ilości składników.

Zamiast bazylii i oregano, można użyć ziół prowansalskich lub innych ulubionych przypraw.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy