01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: filet z indyka, sól, cukier, czosnek, pieprz, bazylia, oregano, ziele angielskie, liść laurowy.
Dieta: bez ograniczeń, dla mam karmiących
Kategoria: dodatki do pieczywa, śniadanie
Data wpisu: 13.01.2014 Nr katalogowy: KS100075 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Indyka umyć i osuszyć. Przygotować zalewę - do garnka wlać wodę, dodać cukier, sól, bazylię, oregano, pieprz czarny, liście laurowe, ziele angielskie oraz wyciśnięte ząbki czosnku. Dokładnie wymieszać. Do zalewy włożyć indyka, doprowadzić szybko do wrzenia i gotować pod przykryciem 6 minut. Odstawić na 6h. Po tym czasie ponownie doprowadzić szybko do wrzenia i gotować pod przykryciem 3 minuty. Mięso pozostawić do wystygnięcia w garnku pod przykryciem, następnie wyjąć i zawinąć w folię aluminiową.
Dodatkowe informacje:
Nawet jeśli przygotowuję indyka na kanapki z 1 kg mięsa, robię zalewę z podstawowej ilości składników.
Zamiast bazylii i oregano, można użyć ziół prowansalskich lub innych ulubionych przypraw.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com