01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: jajka, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia, majonez, wiórki kokosowe.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 22.11.2013 Nr katalogowy: KS100015 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Za pomocą miksera utrzeć jajka z cukrem. Do powstałej masy przesiać oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dodać majonez oraz wiórki kokosowe. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec (do suchego patyczka) około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu. Nie wyjmuję babki od razu z piekarnika, najpierw studzę ją przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika.
Dodatkowe informacje:
Babka majonezowa bardzo długo zachowuje świeżość, dodatek majonezu jest niewyczuwalny.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com