01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: jajka, mąka pszenna, cukier, ekstrakt waniliowy, cynamon, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, olej, jabłka, masło lub margaryna, bułka tarta.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 11.09.2014 Nr katalogowy: KS100139 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Jajka zmiksować z cukrem na puszysty krem, dodać sodę, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, cynamon oraz wlać powoli olej - cały czas miksując. Następnie dodać mąkę i ponownie zmiksować. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę, wymieszać z ciastem. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Do tortownicy przelać ciasto, wyrównać, piec w temperaturze 175 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez około 30-40 minut do "suchego patyczka". Nie wyjmuję ciasta zaraz po upieczeniu z piekarnika, pozwalam mu powoli ostygnąć przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ciasto można posypać cukrem pudrem albo w wersji dla "czekoladoholików" polać polewą czekoladową :)
Dodatkowe informacje:
Ciasto cynamonowe z jabłkami idealnie wpasowuje się w atmosferę pięknej, złotej polskiej jesieni. Jest aromatyczne, soczyste, do tego pięknie pachnie. Pozwólcie sobie na chwilę niespiesznej przyjemności, zwłaszcza że przygotowanie ciasta jest baaardzo proste i szybkie.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com